Fotómozaik nem csak fotóból

Mozaikkép nem csak fotóból készíthető, de kirakható általa egy szám is, pl. egy évfordulóra, vagy akár egy tetszőleges szó, rövidebb szöveg is. Persze ezekben az esetekben a mozaikhatás másképp érvényesül, mint egy fényképnél. Egy fotónak árnyalatai, tónusai vannak, amelyek kölcsönhatásba tudnak kerülni a háttérül szolgáló mozaikráccsal, míg egy számnál, vagy egy logónál gyakorlatilag vagy van kép, vagy nincs, a kölcsönhatás elég mérsékelt, csak az adott alakzatra vonatkozik, ott is visszafogottan, az azon kívül eső területekre nem. Épp ezért az ilyen jellegű mozaikoknál más, egyedi megközelítést alkalmazok. Mintaképeim között ezekre is akad pár példa.

Az egyik céges megrendelőm egy villanykörtét ábrázoló ponthálózat megjelenítését kérte tőlem. Az első feladat ezen ábra újrarajzolása volt, mivel a biztosított minta felbontása túl kicsi volt, nagy nagyításban rontotta volna az alkotás minőségét.
A mozaikkép hátterét a vállalat dolgozóinak arcképei alkották. A mozaik végső méretének, a dolgozók számának és a háttérelemek elvárt méretének kalkulációja után végül mindenki minimum egyszer szerepelt a képen, de átlagban inkább kétszer.

A jóváhagyás után a kép 70x100 cm-es méretben készült el, művészvászonra nyomtatva, selyemlakkal kezelve, és vakrámára feszítve.

Nem volt más hátra, mint a mozaikkép postázása és átadása az ünnepelt vezetőnek, aki - mint a kedves megrendelőm visszajelzéséből kiderült - nagy örömmel fogadta azt.


A fenti mintán az arcképeket direkt homályosítottam el,
hogy azok ne legyenek felismerhetőek.


Ha Ön is szeretne egy ilyen mozaikképet, kérem keressen nyugodtan, akár most, erre a linkre kattintva! Szívesen segítek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy esküvő pillanatai egy képben

Olajfestmény hatás fotóból

3D-s tapéta