Egy esküvő pillanatai egy képben

Kedves barátaink, Márti és Tóni, összeházasodtak.

A történetet kezdhetném az elején, ott, hogy a meghívókat az én párom tervezte és készítette, épp úgy, mint ahogy a köszönetajándék dobozkáját és még pár kiegészítőt is, de erről majd legközelebb, egy külön bejegyzésben. Az is lehet, hogy majd Kata írja meg... ;-)

Aztán folytathatnám ott, milyen szép volt a szertartás, milyen jó hangulatú a lakodalom. Kifulladásig roptuk a táncot...

Most mégis inkább arról írok, hogy az esküvő után megkeresett a nagy fiuk azzal a kéréssel, hogy lepjük meg a nászútról hazatérő ifjú párt egy fotómozaikkal, egy mozaikképpel, mely a nagy nap eseményein készült fotókat tartalmazza. 80x60 cm-es, vászonra nyomtatott, vakrámára feszített kép elkészítésében állapodtunk meg.

Ekkor elkezdődött a munka. Kiváló együttműködésünknek hála, az esemény fotósától, Fekete Robitól - Robert Photo - hamar megkaptuk az összes képet. Ezer sok százat! Ez így rengeteg, el se fért volna mind a mozaikon, ill. sok hasonló beállítású is volt, ezért az állományt leszűkítettük kb. 300 darabra. Azokat a fényképeket választottuk ki, amelyek kicsiben is jól mutatnak még. A háttérelemeket 3,5 cm-esre vettem. Vászonnyomat lévén ezek a fotók nem lehetnek ennél sokkal kisebbek, mert akkor az anyag textúrája miatt nem nagyon lehetne felismerni a rajta lévő személyeket. Amúgy sem érdemes 2 cm-nél kisebb fényképeket alkalmazni egy fotómozaiknál.


Fiatal megrendelőm két képet is hozott, rám bízva, hogy melyiket választom főképnek, azaz annak a fotónak, amelyet a többi majd ki fog adni. Erre az alábbira esett a választás:


A 3:2-es arányú kép nem felelt meg a választott képméret 4:3-as arányának. Vagy meg kellett volna vágnom a fotó két szélét, vagy - és én inkább ezt választottam - kitoldanom felülről. Miután ez megvolt, már csak el kellett készítenem a mozaikot.

Mozaikkép.hu - esküvői fotómozaik

A tervet emailben elküldtem jóváhagyásra, telefonon gyorsan meg is jött az engedély. :-) Ezután matt művészvászonra nyomtattam ki az anyagot. Nyomtatás után a képet selyemlakkal kezeltem, e kezelés selymes fényt ad a képnek, és további felületi védelmet is. Rám már csak a keretre feszítés, és a csomagolás feladata maradt.

Mozaikkép.hu - esküvői fotómozaik

Az újdonsült házaspár gyermekeire pedig az, hogy felrakják a mozaikképet otthon a falra, és meglepjék vele a nászútról hazatérőket. Úgy hallottuk, sikerült... :-)


A nagyításokhoz kattints a képekre, ha pedig te is szeretnél egy fotómozaikot, keress fel honlapomon keresztül - www.mozaikkep.hu -, szívesen segítek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olajfestmény hatás fotóból

3D-s tapéta